15462325023_85083999b2_z

De beste virusscanner voor zakelijk gebruik

Recensenten weten welke antivirus beter is in het blokkeren en het elimineren van malware door deze grondig te testen. Door gebruik te maken van dezelfde antivirus testen, kan je een beter beeld krijgen van wat de anti virus die je wilt in staat is te doen. Voor het beste resultaat, zijn antivirus tests zo objectief mogelijk.

AV-Test – Een onafhankelijke dienstverlener in IT-beveiliging die de nieuwste malware analyseert, met behulp van de beste security-oplossingen die beschikbaar zijn en het publiek over de topkwaliteit van de resultaten informeert. AV-Test maakt gebruik van drie criteria om een antivirusprogramma te oordelen: Bescherming, prestatie, Usability.

Real-World BESCHERMING TEST -Dit is de meest relevante criterium omdat het laat zien hoeveel virussen geblokkeerd worden in “real-world”. Een goede antivirus moet een bescherming van 99% of meer hebben, wat betekent dat ze je 99% moeten beschermen tegen malware-aanvallen. Je kunt ofwel een interactieve maandelijkse grafiek zien of gewoon de gedetailleerde maandelijkse rapporten controleren.

PRESTATIE TEST – Deze test meet de impact dat een antivirus heeft op de systeem prestaties. Het houdt rekening met standaard pc-activiteiten, zoals: kopiëren van bestanden, archivering / extractie, codering, inbouwen / verwijderen van apps, app lancering tijden, download snelheden. Deze tests werden gedaan met PC Mark 8 Professional Testing Suite, een toonaangevende benchmarking software.

HEURISTISCHE / GEDRAG testen – Heuristische analyse is een afweersysteem tegen nieuwe en onbekende malware. Kortom, een antivirus merkt een verdacht nieuwe software, en vervolgens wordt deze geanalyseerd om te weten wat het doet. Tijdens de analyse, opent de antivirus het programma in een geïsoleerde virtuele machine en volgt alles wat de verdachte programma doet.

Bron; Virusscannerervaring.nl

Leave a Reply